Welkom op hideaway.nl
Reisverslag vanuit Australië
26 oktober 2003
Kakadu
Zo, ik ben weer terug van mijn 3 daagse trip naar Kakadu National Park. Het was echt ontzettend gaaf.

Op 23 oktober om 6.30h vertrokken we met Wilderness 4WD Adventure naar Kakadu. Als eerste zijn we naar Ubbir geweest. Daar zijn rotstekeningen van de abboriginals te bezichtigen.

Daarna gingen we verder naar het Bowali Visitor Center waar we kort wat konden zien over Kakadu. Daarna zijn we naar Nourlangie Rock gereden en geklommen, om vanaf daar een practig uitzicht over een 'klein' deel van het park te hebben...

Daarna zijn de in de richting van de Jim Jim Falls gereden om daar in de buurt ons kamp op te slaan. Na een kleine klim de zon onder zien gaan en vervolgens een nacht doorgebracht in de bush onder de sterren hemel.


De 2e dag zijn we naar de Jim Jim Falls gelopen om daar lekker te zwemmen in de schaduw van het rotsplateau dat de grens van Kakadu en Arnhemland vormt.

De waterval zelf stroomde echter niet meer omdat we nu nog in het dry season zitten. Maar in de wet season kun je de Jim Jim falls niet bereiken, dus zelfs ons gids (Megan) heeft ze nog nooit zien stromen. Toen de zon op kwam in de plungepool (de plas water waar de waterval in uitkomt) zijn we verder gereden naar het Warradjan Aboriginal Cultural Center, waar we ongeveer 45 minuten wat van de Aboriginal cultuur konden zien. Verder was dat niet zo heel veel bijzonders. Daarna gingen we naar Gunlom Waterfall Creek. Na een behoorlijke klim, hebben we gezwommen in een mooie omgeving en met een mooi uitzicht.


Na weer een overnachting onder de sterrenhemel zijn we naar Barramundi Gorge geweest. Daar hebben we eerst aan de top van de waterval gezwommen kleine, maar diepe watertjes. Er was daar ook een rond gat met water. Als je daarin sprong kon je er alleen uitkomen (op eigen kracht) als je door een doorgang zwom die ongeveer 1,5 meter onder water lag. Ook onderaan de waterval (die overigens nog een klein beetje stroomde) hebben we gezwommen.

Voor we vertrokken hebben we nog een gigantische termieten heuvel gezien. De grootste uit het park. Overigens zijn er duizenden termieten heuvels in het park.

Tot slot, zijn we op weg terug naar Darwin nog gestopt voor een rondvaart over de Marrakai Floodplain. Daar heb ik voor de eerste keer een levende krokodil in het echt en van dichtbij gezien. Zowel een freshy als een salty. De freshies zijn een stuk kleiner en minder gevaarlijk dan de salties. De freshies kunnen alleen leven in zoet water. Een Salty zowel in zoet als zout (of brak) water.


Aanstaande dindag maak ik een dagtocht naar Litchfield National Park. See ya.

Geplaatst om 09:37:36 vanuit Darwin. (bijgewerkt 01-11-2003 om 06:55:00)
21 oktober 2003
Kakadu, here I come!
Zo ik heb vandaag mijn buspas aangeschaft. Slechts 7000 km, omdat je het stukje van Adelaide naar Melbourne beter met een georganiseerde bustour kan doen, dan met een greyhound bus. Dus die 7000 km moeten me van Darwin naar Adelaide brengen en van Melbourne naar Cairns.

Verder heb ik een 3 daagse tour geboekt naar Kakadu National Park. We vertrekken donderdag ochtend vroeg en zaterdag avond ben ik weer terug. Morgen even mijn spullen bij elkaar zoeken, want je mag helaas niet alles meenemen. Dus dat wordt alleen het hoog nodige in mijn kleine rugtas stoppen. Dat gaat nooit passen! Maar ja, ik krijg het op een of andere manier wel voor elkaar...

Ik houd jullie wel op de hoogte over hoe de tour was. Voorlopig geen foto's, want het is lastig om ze van hieruit goed op de pagina te krijgen.

Geplaatst om 14:10:19 vanuit Darwin.
20 oktober 2003
Nog een keer uit Darwin
Ik heb nog niet zo heel veel te melden. Tot nu toe voornamelijk aan het bijkomen van de lange reis. En wennen aan het warme weer. Maar dat lukt wel hoor... Gewoon veel water drinken. Het is al behoorlijk vochtige lucht hier. Daarom schijnt de hitte erger te zijn. Maar alles beter dan de koude in Nederland...

Morgen ga ik eens opzoek om te kiezen uit een van de honderden reisorganisaties die een tour aanbieden naar het nationaal park: Kakadu. Je wordt er echt gek van hoeveel mogenlijkheden er wel niet zijn.

En daarbij komt ook nog een dat je vaak bij een buspass van greyhound ook een gratis tour kan krijgen. Dus dat moet ik ook regelen voor dat ik een tour koop die ik daarna ook nog eens gratis krijg. Maar ik houd jullie wel op de hoogte, wat het geworden is...

Geplaatst om 13:56:37 vanuit Darwin.
18 oktober 2003
Ik er ben eindelijk
Zo, de lange reis zit er op. Na een dag lang Hong Kong te hebben bezichtigd, ben ik weer op het vliegtuig gestapt richting Melbourne. Dit keer heb ik heel wat meer geslapen dan op de eerste vlucht. Maar toch was het erg vermoeiend om te wachten op het vliegveld in Melbourne. Maar goed, ik ben de dag doorgekomen en in het vliegtuig naar Darwin waren een hoop legen plaatsen.
Dus nadat ik film gekeken had, ben languit op drie stoelen gaan liggen. Dat beviel wel, zeker vergeleken met de vorige vluchten die bom vol zaten. Even na middernacht hier in Darwin aangekomen bij het hostel. Vandaag heb ik niet veel gedaan. Voornamelijk bijgeslapen van de vermoeiende reis. Morgen is het zondag dus kan ik nog niet veel doen, maar maandag ga ik mijn visum sticker halen en proberen een Australische simkaart te kopen voor mijn mobieltje. Nu eens kijken of ik nog wat foto's online kan krijgen.

Geplaatst om 13:07:34 vanuit Darwin.
16 oktober 2003
Eerste dag, Hong Kong
Zo, het eerste deel van de vliegreis zit er op... Ik zit nu in Hong Kong bij een oud klasgenoot van mijn middelbare school. Aangezien ik vanmorgen om 8.00h in Hong Kong aankwam en pas weer om 23.00h vertrek, laat hij me vandaag wat van Hong Kong zien. Vanavond vlieg ik naar Melbourne.


Dit is het uitzicht over Hong Kong vanaf de berg die op dat eiland ligt. Daar zijn we naar toe gereden met de Peak Tram...

Geplaatst om 08:37:18 vanuit Hong Kong. (bijgewerkt 26-10-2003 om 10:07:38)
14 oktober 2003
Zo, mijn laatste nacht in Nederland...
Ja ja , de koffers mijn rugzak is gepakt...Morgen is het zover, dan stap ik op het vliegtuig. Volgende halte: Hong Kong...
Het is best wel spannend, maar ik heb er reuze veel zin in.
Bye bye

Geplaatst om 22:51:46 vanuit Tilburg.
12 oktober 2003
Vliegtuig
Het eerste deel van mijn vlucht zal ik vliegen met dit vliegtuig:De indeling van de zitplaatsen kun je hier zien. Ik weet nog niet waar ik zal zitten...

Geplaatst om 13:31:52 vanuit Tilburg.
Vluchtschema
Mijn vluchtschema ziet er als volgt uit:

VluchtnummerVanVertrekNaarAankomst
CX 270Amsterdam15-10-2003 14.05Hong Kong16-10-2003 07.50
CX 105Hong Kong16-10-2003 23.40Melbourne17-10-2003 10.45
QF 816Melbourne17-10-2003 19.40Darwin17-10-2003 23.20


Let op! De tijden zijn lokale tijden. In Hong Kong loopt de klok op dit moment 6 uur voor op Nederland. In Melbourne loopt de klok 8 uur voor en in Darwin 7,5 uur. Dus mijn vluchtschema in NL tijd is:

VluchtnummerVanVertrekNaarAankomst
CX 270Amsterdam15-10-2003 14.05Hong Kong16-10-2003 01.50
CX 105Hong Kong16-10-2003 17.40Melbourne17-10-2003 02.45
QF 816Melbourne17-10-2003 11.40Darwin17-10-2003 15.50


Een handige site om te zien hoelaat het is op mijn bestemming en tussenstops vind je hier.

Als ik in Darwin aankom zal ik wel erg moe zijn, denk ik zo...

Geplaatst om 10:32:21 vanuit Tilburg.
10 oktober 2003
Even voorstellen...
Ik bedenk me net, dat er op deze site eigenlijk nog helemaal niets staat over wie ik ben. Dat is natuurlijk geen probleem voor de mensen die mij kennen, maar voor alle anderen zal ik me even voorstellen.

Mijn naam is Roland Meerman. Vorig jaar ben ik afgestudeerd in Technische Natuurkunde op de Technische Universiteit Eindhoven. Tijdens mijn studie was er een studiereis naar Australië. Maar het tijdstip van die reis viel nogal ongelukkig. Ik was bezig met belangrijke/moeilijke vakken te halen. Dus besloot ik voor me zelf om na mijn studie naar Australië te gaan. Maar omdat ik eerst nog wat geld moest verdienen, heb ik een klein jaartje bij Interpolis gewerkt. Nu heb ik het geld bij elkaar, en 15 oktober vertrek ik richting Down Under.

Geplaatst om 13:31:11 vanuit Tilburg.
09 oktober 2003
De website is online
Zo, na een paar dagen expirementeren met de website, ga ik nu echt beginnen met mijn reisverslag. Nog 6 nachten slapen en dan vertrek ik...


Vandaag ben ik nog even langs geweest bij mijn ex-collega's van Interpolis. Nog één keer gezellig lunchen. Margo, Edith, Peter, Miranda, Isabelle, Elke, Seyhan, Menno, Ramon, Hans, Yvonne, Niels en Wilko: bedankt voor jullie afscheidscadeautje. Ik zal er, zeker weten, veel gebruik van gaan maken.

Verder heb ik vandaag nog wat Australische Dollars gekocht bij het GWK. Voor degene die het willen weten... 1 AUD is vandaag 0.597538 EUR waard.

Geplaatst om 19:22:26 vanuit Tilburg.