Welkom op hideaway.nl
Reisverslag vanuit Australië
10 maart 2004
Sydney Habour Cruise
Op dinsdag heb ik een cruise gemaakt in Port Jackson (ofwel Sydney Habour) met Magistic Cruises. Gedurende een uurtje heb ik super veel foto's gemaakt. Hier zijn er een paar.


Geplaatst om 13:12:54 vanuit Sydney.
Blue Mountains YHA
Op maandag ben met WILDFrame weer terug gegaan naar Sydney. Die dag heb ik verder niets gedaan, afgezien van een half uurtje pause op de terug weg waar we even wat kangoeroes hebben bekeken.

Maar ik wilde nog even wat kwijt over het hostel in de Blue Mountains, Blue Mountains YHA. Het is een prachtig hostel, maar het volgende was wel lastig... Op zaterdagavond rond 22.00h ging het brandalarm af en moesten allemaal het hostel verlaten. Stonden we daar buiten in de koude regen... Uiteindelijk bleek dat een waterlekkage het alarm had laten afgaan. Er was dus niet eens brand... Maar dat is eigenlijk maar goed ook.

Maar de volgende dag kom ik terug uit de canyon, behoorlijk nat en wil ik snel onder de douche springen. Maar wat blijkt, ik kan mijn kamer niet meer in komen. Hebben ze de keycard geblokkeerd omdat een of andere gast op mijn kamer bedbugs had meegenomen. Zodoende moest ik van kamer wisselen en ook nog eens al mijn kleren in de was doen. En dan maar hopen dat ze niet ergens anders in mijn bagage mee liften. Maar aangezien ik nog niet gebeten ben, heb ik goede hoop dat dat inderdaad niet het geval is.

Geplaatst om 12:49:08 vanuit Sydney.
Abseilen en Canyoning
Op zondag ben ik eerst gaan abseilen. En je raad het misschien al... Hoewel ik geboekt had via Fantastic Aussie tours ging ik met High 'n Wild op pad. We waren met 12 personen, waarvan er 's middags 8 de canyon in gingen. Hoewel ik het al vaker gedaan had (in Frankrijk) was het toch erg leuk om te doen. Mooi uitzicht over de vallei...


's Middags zijn we naar de Empress Canyon gegaan voor het canyoning gedeelte van de dag. We kregen wetsuits en waterdichte tassen voor onze kleding en zo zijn we de afgedaalt in de canyon. Prachtig om te zien en geweldig leuk om te doen.


Kun je me herkennen op de groepsfoto? Ik ben degene in het blauwe wetsuit met gele helm... Aan het einde van de canyon moesten we abseilen door een waterval.

Geplaatst om 12:16:43 vanuit Sydney.
Jenolan Caves
Na de bushwalk werden we weer opgepikt door de bus, waar inmiddels meer mensen in zaten, en zijn we naar de Jenolan Caves gereden. Onderweg zijn we eerst nog even gestopt bij Govett's Leap. Het verhaal gaat rond dat een bushranger genaamd Govett hier met zijn paard van de rotsen is gesprongen om zo te ontkomen aan de politie die hem achtervolgde. Een leuk verhaal, maar helaas is er niets van waar. Leap betekend waarschijnlijk waterval. En die zagen nog net onder de wolken verschijnen:


Aangekomen bij de Jenolan Caves bleek dat ik de enige was in de bus die gekozen had voor de plughole. De avontuurlijke manier om de grotten te bekijken. Maar ook deze tocht werd niet door Fantastic Aussie Tours gedaan. Je kunt namelijk ook zelf naar de Jenolan Caves rijden en daar een tour boeken. In mijn tour zaten nog een stuk of 8 andere jongeren die allemaal in de omgeving woonden. Hier zijn een aantal van de foto's die ik in de grotten gemaakt heb.Geplaatst om 11:19:44 vanuit Sydney.
Guided Bushwalk
De volgende dag had ik minder geluk met het goede weer in de Blue Mountains. Die ochtend begon met een bushwalk met gids (in de regen). Nu bleek dat Fantastic Aussie Tours deze bushwalk niet zelf deed maar ons naar een gids van Tread Lightly eco tours bracht. We waren maar met 3 mensen. Een stelletje uit Sydney en ik, en de gids natuurlijk. De 2 uur durende wandeling was niet erg lang maar de gids vertelde erg veel over de planten, dieren en geologie van de omgeving. Hier zijn een paar foto's:
Omdat het regende heb ik mijn onderwater behuizing voor mijn camera gebruikt. Daarom zitten er soms regendruppels op de foto...

Geplaatst om 10:54:24 vanuit Sydney.
Grand Canyon
Afgelopen vrijdag ben ik naar de Blue Mountains gegaan. Daar hebben we een wandeling gemaakt in de Grand Canyon! En deze is geheel anders dan zijn naamgenoot in Amerika. Veel meer groen, maar waarschijnlijk wel een stuk kleiner...
Na een flinke klim om uit de canyon te komen werden we beloond met het prachtige uitzicht vanaf Evan's Lookout.


Daarna zijn we naar Eagle Hawk Lookout gereden vanaf waar we een goed uitzicht hadden over de Three Sisters.


Daarna zijn we zijn Scenic World gegaan. Dit super toeristische park heeft de steilste treinrails ter wereld. 52º op het steilste punt.


De laatste foto's ziet er erg blauw uit, maar dat is niet de reden waarom de Blue Mountains zo heten. In dit geval was het het getint glas van de kabelbaan cabine. De Blue Mountains heten zo omdat vanuit Sydney gezien, er een blauwe glans over hangt. Dit komt weer door dat blauw licht afgebogen wordt door de ecalyptus olie die er in de lucht hangt. Maar dat staat ergens anders vast veel beter beschreven...

Na Scenic World ben ik afgezet bij het YHA hostel in Katoomba. Vanuit daar heb ik de andere tours gedaan.

Geplaatst om 10:11:33 vanuit Sydney.
Sydney Habour Bridge
Op donderdag 4 maart ben ik de Sydney Habour Bridge gaan beklimmen. Voordat het tijd was om te gaan klimmen heb ik echter eerst even rond gekeken in de omgeving en over het voetgangers pad gelopen. Hier zijn een paar foto's van de brug, van het Opera House en van de omgeving.
Tijdens het rondwandelen zie ik ook mensen die de brug al aan het beklimmen zijn.Tijdens de beklimming van de brug mocht je helemaal niets meenemen. Dus geen foto's. Een paar foto's werden gemaakt door de gids, die je dan later kon kopen. Digitaal op cd betaalde je $65,- voor 4 foto's. Dat heb ik dus niet gedaan. Maar om toch de foto's te hebben heb ik ze laten afdrukken en dat was maar $30,- voor een collage van de 4 foto's. Ik heb met mijn camera foto's van de foto's genomen, zodat ik ze toch online kan zetten...Om eerlijk te zijn, viel het beklimmen van de brug een beetje tegen. Het is een gemakkelijke wandeling die je in 15 minuten zou kunnen maken. Maar ze maken er zo'n drama van met beveiliging etc, dat het 3,5 uur duurt. Maar ja, ik kan zeggen dat ik het ook gedaan heb, net als meer dan 1.000.000 andere mensen...

Bij de prijs inbegrepen zat een coupon waarmee je gratis de Pylon Lookout kon bezoeken. Zodoende kon ik toch nog wat foto's nemen van het uitzicht. Ook al is de pylon niet zo hoog als de brug zelf... Verder was er ook nog een tentoonstelling over de brug te zien.Geplaatst om 10:06:31 vanuit Sydney.
03 maart 2004
Habour Bridge en Blue Mountains
Zo, na de Black Mountain ga ik dit weekend naar de Blue Mountains. Maar eerst ga ik morgen de Sydney Habour Bridge beklimmen... Dit is de website van BridgeClimb.

Dan ga ik op vrijdag met WILDframe Ecotours naar de Grand Conyon waar we een 3 uur durende wandeling gaan maken. De Grand Canyon in de Blue Mountains wel te verstaan...

Zaterdag ga ik met Fantastic Aussie Tours naar the Jenolan Caves. Daar ga ik een grot bekijken. En niet een van de grotten met licht en trapjes, maar echt een grot waarin je moet abseilen en waarje een zaklamp nodig hebt...
Zondag ga ik met de zelfde organisatie Canyoning en Abseilen.

En maandag ga ik met WILDframe terug naar Sydney. Een actief weekend dus...

Geplaatst om 07:44:35 vanuit Sydney.
Botanic Gardens, Black Mountain en Telstra Tower
Mijn laatste dag in Canberra (1 maart) ben ik naar de botanische tuinen geweest. Vanaf daar heb ik een wandeling gemaakt naar de top van Black Mountain. Op die top staat de Telsta Tower vanaf waar je een mooi uitzicht hebt over de omgeving van Canberra.

Voordat ik bij de botanische tuinen aankwam ben ik echter nog langs ScreenSound geweest. Dit is een soort museum waar ze een hoop informatie hebben over oude (en nieuwe) tv en radio programma's van Australische afkomt. (O.a. Skippy) Aangezien er vooral informatie op tv schermen was, heb ik niet veel foto's genomen...


En hier zijn een paar foto's die ik in de botanische tuinen heb genomen voor dat ik aan de Black Mountain wandeling begon.Daarna ben ik naar de top van de Black Mountain gelopen. De berg is 810 meter hoog, maar omdat Canberra ook al behoorlijk boven zeeniveau ligt was het een makkelijke wandeling van ongeveer 1 uurtje.


Daarna heb ik de Telstra Tower bezocht.

Verder hadden ze er ook een kleine tentoonstelling over de geschiedenis van de telefonie in Australië.Daarna ben ik weer naar beneden gelopen en heb ik nog wat meer van de botanische tuinen bekeken.


De volgende twee foto's laten een zonnewijzer zien waar op je de tijd af kan lezen. Met een klein beetje rekenwerk. En die tijd klopte heel aardig. Ik had hem op de minuut goed.
Geplaatst om 07:20:40 vanuit Sydney.
Rondje Canberra
Ik heb slechts 2 dagen doorgebracht in Canberra. Op 29 februari heb ik de Lonely Planet wandeling gedaan. (min of meer...)
Ik ben begonnen bij Lake Burley Griffin. Daar staat het Captain Cook Memorial en de Captain Cook Memorial Water Jet.Daarna ben ik naar Yarralumla gelopen. Dit is de wijk waar alle ambassades zich bevinden. Daar heb ik wat foto's gemaakt van willekeurige ambassades:


En natuurlijk van het optrekje van een delegatie van de Europese Commissie en van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden (Royal Netherlands Embassy).Daarna ben ik naar Capitol Hill gelopen met het Parliament House.En dit zijn foto's van het oude Parliament House.


En daar tegenover bevindt zich de Aboriginal Tent Embassy.


Daarna heb ik een bezoek gebracht aan de National Library of Australia en de National Gallery of Australia. Ik ben er niet binnen geweest...En hier is een foto van het National Carillon. Alles is nationaal daar in Canberra...


De overige foto's zijn van Blundells' Cottage. Het was gesloten, dus weet ik verder niet wat er zo bijzonder aan was...

Als laatste ben ik over de ANZAC Parade naar het Australian War Memorial gelopen. Langs deze weg bevinden zich velen memorials. Hier zijn een paar foto's:

Geplaatst om 04:18:32 vanuit Sydney.